Dutch tunnel engineering team

Julio Dume

Ik ben Julio A. Dume de Jesus en ik ben werkzaam als Medior Engineer bij DTE. Op de middelbare school was het mij al snel duidelijk dat mijn passie ligt bij de vakken Wiskunde en Natuurkunde. Ik heb Civiele Techniek, aan de Universidad Autonoma de Santo Domingo (UASD), gestudeerd vanwege de raakvlakken met deze vakken. Tijdens mijn studie was ik assistent-wiskundeleraar, waarmee ik de hoofddocent ondersteunde bij de praktijklessen voor basis Wiskunde, Calculus en Algebra voor eerste jaar Civiele Techniek studenten.

Na afronding van mijn studie Civiele Techniek in 1991, ging ik werken bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in de Dominicaanse Republiek. Het Ministerie bood mij in 1996 de kans om de specialisatie ‘Road Engineering’ in Nederland te volgen aan het International Institute for Infrastructure, Hydraulic and Environmental Engineering (IHE) in Delft. In 1997 heb ik mijn masteropleiding afgerond. Uiteindelijk ben ik verhuisd naar Nederland voor de liefde.

Vóór DTE heb ik gewerkt als Geotechnisch adviseur bij Geonius en Antea Group. Via IMRecruited ben ik terecht gekomen bij DTE. Ik ben hier begonnen omdat ik meer wilde leren over de verschillende sleufloze technieken. Als Medior Engineer bij DTE, verzorg ik onder andere het geotechnisch rekenwerk. In de nabije toekomst ga ik mij bezighouden met de engineeringsprocessen en het uitwerken van boorplannen.

Bij DTE heerst er een open sfeer met een duidelijke structuur. Het is een kleinschalig team waar gewerkt wordt met korte lijnen. Dit maakt het een prettig en leuk bedrijf om voor te werken. Ik hoop bij DTE door te groeien tot Senior Engineer en dat ik uiteindelijk projecten in zijn geheel kan oppakken en junioren in het geotechnische vakgebied mag begeleiden.

Wilt u kennismaken?